Cowboys and Aliens
Director: Jon Favreau
Actors: Daniel Craig, Harrison Ford, Clancy Brown, Adam Beach, Sam Rockwell, Olivia Wilde

Jon Favreau regisseert de filmbewerking Cowboys and Aliens, gebaseerd op de comic dat het bekende alien invasion concept verplaatst naar het Wilde Westen.
Het leven in een klein stadje in the Old West wordt bepaald door de machtige Colonel Dolarhyde, een prachtige rol van Harrison Ford, totdat de mysterieuze cowboy Jake Lonergan (Daniel Craig) zijn intrede maakt. Hij is niet welkom in de stad, maar de vreemdeling speelt een belangrijke rol als de stad plotseling wordt aangevallen door UFO's, een fenomeen dat destijds nog niet bekend was.

Het gegeven van Cowboys and Aliens is interessant, een stelletje ruige cowboys die geconfronteerd worden met een superieure technologie, vliegende voertuigen en buitenaardse wezens. Daniel Craig speelt een mooie rol als de zwijgzame, tough as nails Lonergan. Harrison Ford blijft natuurlijk indrukwekkend en met de slechterikachtige rol laat hij zelfs een andere kant van hem zien. Het doel van de film werkt deels. Jon Favreau brengt boeiende verhaallijnen, waarbij o.a. de cowboys en andere aardse inwoners hun krachten moeten bundelen, ook al zijn het vijanden van elkaar, om een sterkere buitenaardse vijand te kunnen verslaan. Helaas verandert Cowboy and Aliens na de interessante eerste helft in een middelmatig spektakel. De film bevat een paar geweldige scènes dankzij Daniel Craig en Harrison Ford. Het sfeertje en serieuze toon is prima, maar uiteindelijk blijft Cowboys and Aliens een 'been there done that' alien invasion film zonder veel verrassingen.

No so bad, so great!

Written by Reggy
August 24, 2011


Cowboys and Aliens
© upi 2011